GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
Potrebno je
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 2 čaše od 2dl ulja
- 2 kesice vanilinog šećera
- jedna kesica praška za pecivo
- jedna čaša kiselog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite šećere i jaja. Postepeno sipajte i ulje i mutite sve dok lepo ne sjedinite smesu. Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i nešto brašna. Kako smesa postaje gušća, mutite je varjačom. Napravite loptice od testa, malo veće od jednog oraha, pa ih lagano razvucite oklagijom. Poređajte na pleh obložen pek-papirom. Pecite gurabije 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)