ONI STARIJI VRLO DOBRO ZNAJU OVAJ DESERT Prekrasne gurabije svima najmilije
Stari recept koji ne može da omane.
Gurabije
Sastojci:
2 jajeta
1 žumance
250 g masti
1 šolja šećera
300 g brašna
Priprema:
Umesite testo od svih sastojaka. Najbolje je ostaviti ga oko pola sata u frižideru. U testo se mogu dodavati arome po želji - vanila, kakao, rendana kora limuna, cimet, orasi, bademi… Razvijte oklagijom testo na debljinu od oko tri milimetra i vadite željene oblike. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene blago.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)