TART SA BANANAMA Pomera granice dobrog ukusa, za sve ljubitelje voćnih kolača, a nema paljenja rerne

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočan i neodoljiv, ukrasiće svaku svečanu trpezu.

tart sa bananama
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 125 g margarina
  • 80 ml soka od pomorandže

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g margarina
  • 250 g mlečne čokolade

Dodatno:

  • 4 banane

Priprema

U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, šećer u prahu, margarin i sok od pomorandže. Smesu izlijte u kalup. Iseckajte banane pa ih poređajte preko podloge. Zasebno umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu sa margarinom, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Mikserom sve sjedinite pa nanesite preko banane. Dekorišite po želji. Ostavite tart dva sata u frižideru, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading