TART SA BANANAMA Pomera granice dobrog ukusa, za sve ljubitelje voćnih kolača, a nema paljenja rerne
Sočan i neodoljiv, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je
Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 125 g margarina
- 80 ml soka od pomorandže
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g margarina
- 250 g mlečne čokolade
Dodatno:
- 4 banane
Priprema
U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, šećer u prahu, margarin i sok od pomorandže. Smesu izlijte u kalup. Iseckajte banane pa ih poređajte preko podloge. Zasebno umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu sa margarinom, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Mikserom sve sjedinite pa nanesite preko banane. Dekorišite po želji. Ostavite tart dva sata u frižideru, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TART SA LIMUNOM U kiselkasto -slatkom spoju različitih ukusa, za sve svečane prilike
Sočan i preukusan, osvojiće i one izbirljive.
AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.
CRNI KOLAČ Mekan kao pamuk, a gotov za pola sata, nećete moći da ostanete na samo 1 parčetu
Drugačiji a neodoljiv, nestaće sa stola čim se postavi.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
TART SA BANANAMA Pomera granice dobrog ukusa, za sve ljubitelje voćnih kolača, a nema paljenja rerne
Sočan i neodoljiv, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
KAFE KUGLICE Savršen spoj omiljenog napitka i kafe, a tope se u ustima
Slatke i mekane kao duša, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
KEKSIĆI SA KIKIRIKI PUTEROM SOČNIJI OD KLASIČNIH A idealni za dolazak iznenadnih gostiju
Slatki i neodoljivi, a kikiriki puter daje posebnu draž.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
CRNI KOLAČ Mekan kao pamuk, a gotov za pola sata, nećete moći da ostanete na samo 1 parčetu
Drugačiji a neodoljiv, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)