ČOKOLADNI KOLAČ SA SLATKOM PAVLAKOM Kremasti desert koji se topi u ustima, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu
Neodoljivo kremast, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 170 g brašna
- 2 kašike kakaa
- 120 g maslaca
- 200 ml. slatke pavlake
- 1 mlečna čokolada
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 50 ml vrele vode za kakao
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodajte otopljeni puter. Zasebno pomešajte kakao sa vrelom vodom. Kad se dobro sjedini, dodajte u testo. Dodajte kiselu pavlaku pa polako sjedinite, da smesa postane kompaktna. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi. Zasebno, umutite slatku pavlaku pa nanesite preko kolača. Čokoladu otopite na pari da dobijete glazuru. Prelijte preko deserta čokoladnu glazuru. Ostavite 2 sata u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)