PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
Potrebno je
za 6 osoba
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašike šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha,badema i lešnika
- 2 kašike meda
- 30 g putera ili margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ogulite jabuke pa ih prepolovite i očistite im semenke. Poređajte u pleh za pečenje. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite preko jabuka. Zatim pospite seckane orahe, bademe i lešnike. Prelijte medom pa pospite listićima margarina. pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom prekrijte aluminijumskom folijom pa pecite dok jabuke ne omekšaju. Na kraju, skinite foliju i zapecite jabuke još 2 do 3 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)