PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.
za 6 osoba
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašike šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha,badema i lešnika
- 2 kašike meda
- 30 g putera ili margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ogulite jabuke pa ih prepolovite i očistite im semenke. Poređajte u pleh za pečenje. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite preko jabuka. Zatim pospite seckane orahe, bademe i lešnike. Prelijte medom pa pospite listićima margarina. pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom prekrijte aluminijumskom folijom pa pecite dok jabuke ne omekšaju. Na kraju, skinite foliju i zapecite jabuke još 2 do 3 minuta. Prijatno!

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)