PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
Potrebno je
za 6 osoba
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašike šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha,badema i lešnika
- 2 kašike meda
- 30 g putera ili margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ogulite jabuke pa ih prepolovite i očistite im semenke. Poređajte u pleh za pečenje. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite preko jabuka. Zatim pospite seckane orahe, bademe i lešnike. Prelijte medom pa pospite listićima margarina. pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom prekrijte aluminijumskom folijom pa pecite dok jabuke ne omekšaju. Na kraju, skinite foliju i zapecite jabuke još 2 do 3 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)