MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.

medenjaci sa belom glazurom
Shutterstock

Potrebno je

  • oko 550 g brašna
  • 165 g meda
  • 60 g šećera u prahu
  • 250 g margarina ili putera
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • malo cimeta

za glazuru:

  • 1 belance
  • 250 g šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šećer pomešajte sa medom pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte omekšali margarin pa mešajte, zatim umešajte jaja. Mešajte pa dodajte polovinu brašna i cimet. Mešajte pa umešajte prašak za pecivo i skoro svo brašno. Zamesite mekano i skoro lepljivo testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvucite testo pa modlicom vadite medenjaka. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belance sa šećerom, da dobijete glazuru. Prelijte glazuru pa ostavite medenjake u frižideru da se stegnu. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading