MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je
- oko 550 g brašna
- 165 g meda
- 60 g šećera u prahu
- 250 g margarina ili putera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- malo cimeta
za glazuru:
- 1 belance
- 250 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šećer pomešajte sa medom pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte omekšali margarin pa mešajte, zatim umešajte jaja. Mešajte pa dodajte polovinu brašna i cimet. Mešajte pa umešajte prašak za pecivo i skoro svo brašno. Zamesite mekano i skoro lepljivo testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvucite testo pa modlicom vadite medenjaka. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belance sa šećerom, da dobijete glazuru. Prelijte glazuru pa ostavite medenjake u frižideru da se stegnu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.
DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)