MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je
- oko 550 g brašna
- 165 g meda
- 60 g šećera u prahu
- 250 g margarina ili putera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- malo cimeta
za glazuru:
- 1 belance
- 250 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šećer pomešajte sa medom pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte omekšali margarin pa mešajte, zatim umešajte jaja. Mešajte pa dodajte polovinu brašna i cimet. Mešajte pa umešajte prašak za pecivo i skoro svo brašno. Zamesite mekano i skoro lepljivo testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvucite testo pa modlicom vadite medenjaka. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belance sa šećerom, da dobijete glazuru. Prelijte glazuru pa ostavite medenjake u frižideru da se stegnu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.
KROFNE SA KREMOM Vazdušaste i mekane kao pamuk, a mirišu na ljubav
Neodoljive i sočne, a zamirisaće cela kuća.
KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati
Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)