KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 70 g putera
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 70 g oštrog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 30 g prezli
- 100 g čokolade
Za krem
- 350 g pirea od kestena
- 50 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
- rum
- 4 kašike mlevenih oraha
- 6 listova želatina
- 400 ml slatke pavlake
Za glazuru
- 3 kašike vode
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 80 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom, pa dodajte žumanca. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte prezle, otopljenu čokoladu pa sneg od belanaca. U kalup sipajte prezle pa izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite na 3 jednake kore. Prvu porskajte sa malo mleka, pa premažite polovinom krema. Preko nanesite drugu koru i ponovite postupak. U kesten pire dodajte šećere, rum i orahe. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Tu smesu dodajte onoj sa kestenom, da dobijete krem. Na tihoj temperaturi otopite vodu, šećer i čokoladu. Kad dobijete glatku smesu dok je još vruće, dodajte puter. Na kraju, čokoladnom glazurom prelijte tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Nepečena poslastica skupog ukusa gotova za tili čas, a preukusna
Kremasta poslastica osvojiće vas na prvi zalogaj.
KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.
KESTEN TORTA Brza nepečena poslastica kao savršena za hladne zimske dane, prste da poližete
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.
KASTANJAČO TORTA KAO ŠTO JE PRAVE ITALIJANI Donosimo vam originalni recept
Savršen spoj kestena i badema.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)