KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo
- 70 g putera
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 70 g oštrog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 30 g prezli
- 100 g čokolade
Za krem
- 350 g pirea od kestena
- 50 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
- rum
- 4 kašike mlevenih oraha
- 6 listova želatina
- 400 ml slatke pavlake
Za glazuru
- 3 kašike vode
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 80 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom, pa dodajte žumanca. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte prezle, otopljenu čokoladu pa sneg od belanaca. U kalup sipajte prezle pa izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite na 3 jednake kore. Prvu porskajte sa malo mleka, pa premažite polovinom krema. Preko nanesite drugu koru i ponovite postupak. U kesten pire dodajte šećere, rum i orahe. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Tu smesu dodajte onoj sa kestenom, da dobijete krem. Na tihoj temperaturi otopite vodu, šećer i čokoladu. Kad dobijete glatku smesu dok je još vruće, dodajte puter. Na kraju, čokoladnom glazurom prelijte tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)