KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.

kesten torta
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 70 g putera
  • 150 g šećera
  • 5 jaja
  • 70 g oštrog brašna 
  • pola kašičice praška za pecivo 
  • 30 g prezli
  • 100 g čokolade

Za krem

  • 350 g pirea od kestena
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilinog šećera 
  • rum
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 6 listova želatina
  • 400 ml slatke pavlake

Za glazuru

  • 3 kašike vode
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 80 g putera

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom, pa dodajte žumanca. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte prezle, otopljenu čokoladu pa sneg od belanaca. U kalup sipajte prezle pa izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite na 3 jednake kore. Prvu porskajte sa malo mleka, pa premažite polovinom krema. Preko nanesite drugu koru i ponovite postupak. U kesten pire dodajte šećere, rum i orahe. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Tu smesu dodajte onoj sa kestenom, da dobijete krem. Na tihoj temperaturi otopite vodu, šećer i čokoladu. Kad dobijete glatku smesu dok je još vruće, dodajte puter. Na kraju, čokoladnom glazurom prelijte tortu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading