KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KESTEN TORTA Brza nepečena poslastica kao savršena za hladne zimske dane, prste da poližete
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.

TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

TORTA OD PALAČINKI Kremasta i očaravajuća, poćiće vam voda na usta
Savršena za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Za testo
- 70 g putera
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 70 g oštrog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 30 g prezli
- 100 g čokolade
Za krem
- 350 g pirea od kestena
- 50 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
- rum
- 4 kašike mlevenih oraha
- 6 listova želatina
- 400 ml slatke pavlake
Za glazuru
- 3 kašike vode
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 80 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom, pa dodajte žumanca. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte prezle, otopljenu čokoladu pa sneg od belanaca. U kalup sipajte prezle pa izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite na 3 jednake kore. Prvu porskajte sa malo mleka, pa premažite polovinom krema. Preko nanesite drugu koru i ponovite postupak. U kesten pire dodajte šećere, rum i orahe. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Tu smesu dodajte onoj sa kestenom, da dobijete krem. Na tihoj temperaturi otopite vodu, šećer i čokoladu. Kad dobijete glatku smesu dok je još vruće, dodajte puter. Na kraju, čokoladnom glazurom prelijte tortu. Prijatno!

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
Komentari (0)