PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.

keks paša lokum
Printscreen

Potrebno je

  • 800 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakaoa
  • 3 kašike gustina

Dodatno

  • oko 150 g mlevenog keksa
  • 80 g tamne čokolade
  • 20 g maslaca
  • 200 ml slatke pavlake
     

Priprema

U 200 ml mleka razmutite šećer, vanilin šećer, kakao i gustin. Sve dobro sjedinite da nema grudvica. U šerpicu sipajte 600 ml mleka, pa kad proključa, umešajte smesu sa gustinom. Kuvajte sve dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte polomljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte, dok se ne sjedini. Pleh pospite mlevenim keksom pa izlijte smesu. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite par sati u frižideru. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Preko kore premažite umućenu slatku pavlaku. Isecite desert pa urolajte. Prijatno!

Komentari (0)

Loading