PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
Potrebno je
- 800 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike gustina
Dodatno
- oko 150 g mlevenog keksa
- 80 g tamne čokolade
- 20 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
U 200 ml mleka razmutite šećer, vanilin šećer, kakao i gustin. Sve dobro sjedinite da nema grudvica. U šerpicu sipajte 600 ml mleka, pa kad proključa, umešajte smesu sa gustinom. Kuvajte sve dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte polomljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte, dok se ne sjedini. Pleh pospite mlevenim keksom pa izlijte smesu. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite par sati u frižideru. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Preko kore premažite umućenu slatku pavlaku. Isecite desert pa urolajte. Prijatno!
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
KAFE KOLAČ Nepečeni desert u spoju sa omiljenim napitkom koji budi sva čula
Ako vollte kafu, ovaj desert ćete obožavati.
ŠVARCVALD KOCKE Ako volite čuvenu nemačku poslasticu, od ovog deserta će vam poći voda na usta
Fenomenalne kocke sa višnjama, po originalnom nemačkom receptu.
Komentari (0)