PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
Potrebno je
- 800 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike gustina
Dodatno
- oko 150 g mlevenog keksa
- 80 g tamne čokolade
- 20 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
U 200 ml mleka razmutite šećer, vanilin šećer, kakao i gustin. Sve dobro sjedinite da nema grudvica. U šerpicu sipajte 600 ml mleka, pa kad proključa, umešajte smesu sa gustinom. Kuvajte sve dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte polomljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte, dok se ne sjedini. Pleh pospite mlevenim keksom pa izlijte smesu. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite par sati u frižideru. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Preko kore premažite umućenu slatku pavlaku. Isecite desert pa urolajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Pravi se lako i brzo, a nestane sa stola još brže
Savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Gotov očas posla, a savršen za slavsku trpezu
Najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI PAŠA LOKUM Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa, po receptu za početnike
Mekani turski kolač sa kokosom savršen je za sve ljubitelje kremastih poslastica. Budi sva čula, a topi se u ustima. Lagan i prepun fila, nema ko ga neće obožavati.
ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)