NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.

uštipci sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 sveži kvasac
  • 240 ml mlakog mleka
  • 530 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 200 g suvog grožđa
  • 1 jabuka oljuštena i sitno iseckana
  • 900 ml ulja, za prženje
  • 240 g šećera u prahu, za posipanje

Priprema

U toplo mleko sipajte kvasac, pa mešajte sve dok se ne rastvori. Prosejte brašno i so u njega preko sita. Jaja i mešavinu kvasca pomešajte sa brašnom, pa dodajte jabuku i suvo grožđe. Pokrijte testo pa ga ostavite sat vremena da narasta, na toplom. U zagrejano ulje na temperaturi od 190 stepeni spuštajte kuglice od testa. Tako pržite 5 do 8 minuta, tj.dok ne porumene sa svih strana. Prebacite na ubruse da se ocede od viška masnoće. Pospite uštipke šećerom i prahu i služite tople. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading