NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Potrebno je
- 1 sveži kvasac
- 240 ml mlakog mleka
- 530 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 g suvog grožđa
- 1 jabuka oljuštena i sitno iseckana
- 900 ml ulja, za prženje
- 240 g šećera u prahu, za posipanje
Priprema
U toplo mleko sipajte kvasac, pa mešajte sve dok se ne rastvori. Prosejte brašno i so u njega preko sita. Jaja i mešavinu kvasca pomešajte sa brašnom, pa dodajte jabuku i suvo grožđe. Pokrijte testo pa ga ostavite sat vremena da narasta, na toplom. U zagrejano ulje na temperaturi od 190 stepeni spuštajte kuglice od testa. Tako pržite 5 do 8 minuta, tj.dok ne porumene sa svih strana. Prebacite na ubruse da se ocede od viška masnoće. Pospite uštipke šećerom i prahu i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
BUREK SA MESOM BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Hrskavih kora i sočnog fila, poći će vam voda na usta
Sočan i slasan, najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
NAJMEKŠE POGAČICE SA SIROM ZA SAVRŠENO JUTRO Najbolje se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Sočne i mekane, pravićete stalno.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
MEDENA PITA SE TOPI U USTIMA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na slavi, a izdašna i neodoljiva
Ako volite čuvenu Medovik tortu, ovu pitu ćete obožavati.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
ČOKOLADNI TARTUFI SA KOKOSOM Naprave se lako, a pojedu čim se postave, otopićete se od miline
Od navedene količine dobićete 18 tartufa.
STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
Komentari (0)