ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- pola kockice svežeg kvasca (25 g)
- pola kašičice soli
- 5 kašičice šećera
Za nadev:
- džem od šipka
Za premazivanje rolata:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko sa kvascem i kašikom šećera. Ostavite da naraste 15 minuta. U posudu s brašnom dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesite glatko testo. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na dve jufke, pa ih prekrijte krpom i ostavite 45 minuta. Istanjite jufke pa ih obilno premažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite pek-papirom. Naređajte štrudle u pleh, pa ih premažite žumancetom sa par kapi ulja. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
JAPANSKI ČIZKEJK Vazdušasti kolač mekan kao pamuk, ukusa koji priča priče
Treba vam samo 3 sastojka, a nema ko vam neće tražiti recept.
KOLAČ OD LIMUNA Slatko -kiselkasti spoj u desertu koji uspeva svima
Fenomenalni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)