ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- pola kockice svežeg kvasca (25 g)
- pola kašičice soli
- 5 kašičice šećera
Za nadev:
- džem od šipka
Za premazivanje rolata:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko sa kvascem i kašikom šećera. Ostavite da naraste 15 minuta. U posudu s brašnom dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesite glatko testo. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na dve jufke, pa ih prekrijte krpom i ostavite 45 minuta. Istanjite jufke pa ih obilno premažite džemom. Urolajte u oblik štrudle. Pleh obložite pek-papirom. Naređajte štrudle u pleh, pa ih premažite žumancetom sa par kapi ulja. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)