ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
Potrebno je:
- 5 gotovih kora za pitu
- 400 g mlevenog maka
- 200 g višanja
- 1 kesica vanilinog šećera
- 300 g šećera
- voda
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećere i mak pa nalijte vodu. Dobro promešajte, dok smesa ne postane kao za palačinke. Zagrejte u šerpici dok ne provri, pa sklonite. U pleh obložen papirom za pečenje stavite kore. Jedan kraj kore premažite filom, pa pospite višnjama. Urolajte u oblik štrudle. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se štrudle ohlade, pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje
Neodoljiva i sočna, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)