ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.

štrudla sa makom i višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 gotovih kora za pitu
  • 400 g mlevenog maka
  • 200 g višanja
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 300 g šećera
  • voda 

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećere i mak pa nalijte vodu. Dobro promešajte, dok smesa ne postane kao za palačinke. Zagrejte u šerpici dok ne provri, pa sklonite. U pleh obložen papirom za pečenje stavite kore. Jedan kraj kore premažite filom, pa pospite višnjama. Urolajte u oblik štrudle. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se štrudle ohlade, pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading