ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.

Potrebno je:
- 5 gotovih kora za pitu
- 400 g mlevenog maka
- 200 g višanja
- 1 kesica vanilinog šećera
- 300 g šećera
- voda
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećere i mak pa nalijte vodu. Dobro promešajte, dok smesa ne postane kao za palačinke. Zagrejte u šerpici dok ne provri, pa sklonite. U pleh obložen papirom za pečenje stavite kore. Jedan kraj kore premažite filom, pa pospite višnjama. Urolajte u oblik štrudle. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se štrudle ohlade, pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Mirisna, sočna i mekana kao duša, baš kao ona bakina!
Bićete oduševljeni ukusom.

MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Prava letnja poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Mirisna i sočna, uzećete parče više.

ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)