ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
Potrebno je:
- 5 gotovih kora za pitu
- 400 g mlevenog maka
- 200 g višanja
- 1 kesica vanilinog šećera
- 300 g šećera
- voda
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećere i mak pa nalijte vodu. Dobro promešajte, dok smesa ne postane kao za palačinke. Zagrejte u šerpici dok ne provri, pa sklonite. U pleh obložen papirom za pečenje stavite kore. Jedan kraj kore premažite filom, pa pospite višnjama. Urolajte u oblik štrudle. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se štrudle ohlade, pospite ih šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUŠICINA SOČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Savršena harmonija između slatkog i kiselog
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Dušice Hemele iz Višnjićeva
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)