TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
Potrebno je
- 4 žumanca
- 100 g šećera u prahu
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 veća pakovanja piškota
- 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
- malo ruma
Priprema
U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom u prahu. Potom zakuvajte 15 do 20 minuta, dok se ne zgusne. Kad se prohladi dodajte maskarpone sir i malo opet umutite. Zasebno, u posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte prethodnoj smesi i ponovo umutite. U skuvanu, proceđenu kafu dodajte malo ruma, pa u to umačite piškote. Preko nanesite pripremljeni krem pa opet piškote pa krem. Pospite tiramisu kakao prahom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Gotov je za 15 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Nema paljenja rerne i stajanja pored šporeta satima, a ukus je fantastičan
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
Komentari (0)