SAN SNOVA! Njeno visočanstvo torta Bela kraljica - najlepša poslastica na svetu
Savršen kolač za sve prilike
Bela kraljica – bele kore sa lešnikom, premaz od bele čokolade, u filu bela čokolada i mleveni keks.
POTREBNO JE:
Kora
8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
2 kašike brašna
5 gr praška za pecivo
Krem:
8 žumanaca
8 kašika šećera
2 kesice ili 80 gr pudinga od vanile
100 gr bele čokolade
100 gr maslaca
150 gr plazma keksa
Još: 100 gr bele čokolade + 1 kašika ulja
PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom, pa im dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti. Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin, pa sipati malo hladnog mleka. Ostatak staviti na vatru da provri.
Kad mleko provri zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom.
Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom. Na ohladjenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj.
Ostaviti da se stegne. Kada se fil ohladio ulupati slatku pavlaku. Ohladjen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.
Izlomiti mleveni keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.
Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.
Odgore dekoracija po želji i dobro hladjenje.
Možda vas zanima:
OTHRANILA JE MNOGE GENERACIJE Nanin recept za poparu, zaboravljeno jelo koje greje dušu i telo
Ovaj recept je orginal, nećete moći da prestanete da jedete
FANTASTIČAN RUČAK ZA 300 DINARA Piletina sa limunom, ukusno, aromatično, sočno
Lagano, jeftino letnje jelo
PROVERENO NAJBOLJA TORTA Španski vetar, klasik koji obara sa nogu
Predivno hrskave okolo i vazdušaste unutra korice uz dva krema od čokolade i lešnika čine ovu kombinaciju neodoljivom
RUČAJTE ZA 200 DINARA Napravite ukusnu testeninu uz dodatak začina i paradajz sosa
Šta najviše kuva omladina, studenti i mladi parovi, naučimo nešto od njih
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)