SAN SNOVA! Njeno visočanstvo torta Bela kraljica - najlepša poslastica na svetu
Savršen kolač za sve prilike
Bela kraljica – bele kore sa lešnikom, premaz od bele čokolade, u filu bela čokolada i mleveni keks.
Možda vas zanima:

OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu

HRANA KOJA SPASAVA ŽIVOT DIJABETIČARA Idealni obroci za ljude koji pate od šećerne bolesti
Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom...

TRI KROMPIRA I TRI JAJETA Ovo je sve što vam je potrebno za najukusniju i najbržu pitu
Ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto jednostavno i brzo, a opet dovoljno izdašno da nahranite celu porodicu

JEFTINO, BRZO I UKUSNO Italijanska pita sa sirom - Potrebno vam je 250 dinara i 15 minuta
Sastojke uglavnom imate kod kuće, jedino su sir i pavlaka namirnice koje morate da dokupit
POTREBNO JE:
Kora
8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
2 kašike brašna
5 gr praška za pecivo
Krem:
8 žumanaca
8 kašika šećera
2 kesice ili 80 gr pudinga od vanile
100 gr bele čokolade
100 gr maslaca
150 gr plazma keksa
Još: 100 gr bele čokolade + 1 kašika ulja
PRIPREMA:
Ulupati belanca sa šećerom, pa im dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti. Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin, pa sipati malo hladnog mleka. Ostatak staviti na vatru da provri.
Kad mleko provri zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom.
Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom. Na ohladjenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj.
Ostaviti da se stegne. Kada se fil ohladio ulupati slatku pavlaku. Ohladjen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.
Izlomiti mleveni keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.
Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.
Odgore dekoracija po želji i dobro hladjenje.

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
Komentari (0)