ČOKOLADNE KROFNE Neodoljivi desert po receptu starom 20 godina, tope se u ustima
Savršeno idu uz čaj, po starinskom receptu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 jaja
- 80 g putera (otopljenog)
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g rendane čokolade
Priprema
Ugrejte mleko do mlakog, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter, ekstrakt vanile i komadiće čokolade. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnobraon sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da bi upile višak ulja.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA NAJBOLJE KROFNE Biće vazdušaste i mekane, a trik je u ovome
Fenomenalan slatkiš, za prave sladokusce.
POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.
NAJLEPŠE DOMAĆE KROFNE Recept Mire Banjac svi obožavaju, biće mekane i neodoljive
Legenda glumačkog pozorišta i žena za primer čije uloge vole da gledaju i mladi i stari ima karijeru koja traje decenijama. Da nije samo talentovana u svojoj struci, tvrde oni koji su probali njena jela, i malo je reći da su oduševljeni. Upravo takve su i ove krofne, mekane kao duša.
POSNE KROFNE Omiljeni desert pevača Sergeja Ćetkovića, ovako mekane niste jeli
Sergej Ćetković, popularni pevač koji svojim baladama topi srca publike, priprema se za koncerte 13. i 14. decembra u Centru „Sava“, kojima će obeležiti četvrt veka profesionalne muzičke karijere. Nema sumnje da će publika s njim uglas pevati najveće hitove, a iz prvog reda će ga bodriti supruga Kristina i ćerkice Mila i Lola. Sergejeva supruga sa svojim pratiocima deli recepte za razne đakonije, među kojima su i posne krofne, koje su upravo popularnom pevaču omiljene. Mekane i vazdušaste, a kao stvorene za božićni post.
ČOKOLADNE KROFNE Neodoljivi desert po receptu starom 20 godina, tope se u ustima
Savršeno idu uz čaj, po starinskom receptu.
SLATKI EKLERI SA KAFOM Desert za pamćenje, u savršenom, aromatičnom spoju
Fenomenalni i slatki, a odlično idu uz čaj ili kafu.
TULUMBE Starinski desert koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljive i sočne, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
RUM ŠTANGLICE Neodoljive i slatke, ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
ESTERHAZI TORTA Čuvena torta dobila je ime po austrougarskom grofu, a raskošna i kalorična
Aromatična poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)