ČOKOLADNE KROFNE Neodoljivi desert po receptu starom 20 godina, tope se u ustima

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz čaj, po starinskom receptu.

čokoladne krofne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 jaja
  • 80 g putera (otopljenog)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g rendane čokolade

Priprema
Ugrejte mleko do mlakog, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter, ekstrakt vanile i komadiće čokolade. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnobraon sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da bi upile višak ulja. 

@moja.trpeza Hrskava pasta za par minuta Sastojci: 300 g paste 2 jaja 150 g pavlake So po ukusu Ulje Priprema: 1. Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. 2. U međuvremenu, umutite jaja, pavlaku, ulje i so. 3. Pomješajte skuvanu pastu sa pripremljenom smesom. 4. Prebacite u tepsiju i pecite na 200°C 10 minuta. 5. Isecite i uživajte u hrskavoj pasti! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading