ČOKOLADNI KOH Još bolji i slađi od originala, prste da poližete
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa.
Potrebno je
- 7 manjih jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika griza
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 1 l mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere u penastu smesu. Dodajte kakao, griz, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. U šerpu zakuvajte mleko pa dodajte šećer i čokoladu, i mešajte, dok se čokolada ne otopi. Ostavite pečen kolač par minuta da se prohladi. Prelijte pripremljenom glazurom pa secite na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta
Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
KOH Sočan kolač po starom receptu, oduševiće i one izbirljive
Kolač sa mlekom po starom teta Nadinom receptu.
ČOKOLADNI KOH Još ukusniji od originala, pravićete stalno
Sočni kolač osvojiće i one izbirljive.
KEPANG KROFNE Nikad sočnije i slađe, a vazdušaste i mekane kao duša
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
ROLAT SA KAFOM I KEKSOM Neodoljivi desert za prave sladokusce, a ne treba da palite rernu
Fenomenalan desert poješćete očas posla, a kafa mu daje poseban šmek.
OBRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA Neodoljivi voćni desert raspametiće i one izbirljive, nema ko će ostati na jednom parčetu
Fenomenalan slatkiš ukusa koji se pamti.
TIRAMISU U ČAŠI Desert za iznenadne goste koji se topi u ustima, a uspeva baš svima
Napravi se lako, a pojede još brže.
BANANA ČIZKEJK Neodoljivi voćni desert ukusa koji govori 1000 jezika, za pravo uživanje
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)