SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima

Potrebno je:
Kore:
4 jaja
150 gr mlevenih oraha
4 kašike belog šećera
4 kašike smeđeg šećera
1 prašak za pecivo
70 gr brašna
40 gr omekšalog putera
Krem:
300 gr bele čokolade
200 gr krem sira
350 ml slatke pavlake
vanilin šećer
Glazura:
50 ml slatke pavlake
100 gr bele čokolade
Priprema:
Ulupati žeumanca sa šećerom pa dodati omekšali maslac.
Zatim dodati brašno i orahe sa preškom za pecivo.
Posebno umutiti belanca u jaku penu pa sjediniti varjačom i izmešati.
Istresti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče na 170 stepeni u prethodno zagrejanu rernu oko 25 minuta.
Pečen biskvit prerezati na tri jednaka dela, da se dobiju tri tanke korice.
Zagrejati 200 ml slatke pavlake do tačke vrenja pa ddoati izlomljenu čokoladi mešati dok se ne otopi.
Ohladiti pa staviti u frižider sat vremena.
Umutiti 150 ml slatke pavlake pa dodati krem sir i vanilin šećer i sjediniti.
Umutiti krem iz frižidera pa mu dodati krem sa krem sirom i sve sjednitit.
Ovim kremom namazati izmedju sve tri kore.
Zagrejati slatku pavlaku, dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Opet ostaviti da se ohladi i malo u frižider pa premazati preko gornje kore i ostaviti da se stegne.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)