RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.

Potrebno je:
Za kore:
- Jaja 3 komada
- Šećer 150 g
- Med 150 g
- Puter 100 g
- Soda bikarbona 1 kašičica
- Brašno 450 g
Za krem:
- Pavlaka (20% masti) 800 ml
- Šećer u prahu 200 g
- Vanilin šećer 1 kašičica
Priprema:
U šerpi na srednjoj temperaturi otopite puter, med i šećer, mešajući dok se šećer ne rastopi. Dodajte sodu bikarbonu i mešajte dok smesa ne postane penasta i svetlobraon boje. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, a zatim dodajte smesu sa medom i puterom. Dobro izmešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko testo. Podelite testo na 8 jednakih delova. Razvucite svaki deo testa u tanku koru (oko 2-3 mm debljine) i isecite krugove prečnika oko 20 cm. Pecite svaku koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 5-7 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Ostavite kore da se ohlade.
U velikoj posudi umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete čvrst krem. Na tanjir za serviranje stavite prvu koru i premažite je kremom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i krem. Premažite ceo kolač kremom, uključujući i stranice. Ostatke kora izmrvite i pospite po vrhu i stranama kolača. Ostavite kolač u frižideru najmanje 6 sati, a najbolje preko noći, kako bi se kore lepo natopile kremom.
Možda vas zanima:

MEDOVIK TORTA Ukusna poslatica raspametiće i one izbirljive
Medena poslastica, za sve generacije.

MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.

MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.

MEDOVIK TORTA Očaravajuća rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a dekorisaće bilo koji važni događaj
Fenomenalna poslastica sa medom, za prave sladokusce.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)