RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
Potrebno je:
Za kore:
- Jaja 3 komada
- Šećer 150 g
- Med 150 g
- Puter 100 g
- Soda bikarbona 1 kašičica
- Brašno 450 g
Za krem:
- Pavlaka (20% masti) 800 ml
- Šećer u prahu 200 g
- Vanilin šećer 1 kašičica
Priprema:
U šerpi na srednjoj temperaturi otopite puter, med i šećer, mešajući dok se šećer ne rastopi. Dodajte sodu bikarbonu i mešajte dok smesa ne postane penasta i svetlobraon boje. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, a zatim dodajte smesu sa medom i puterom. Dobro izmešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko testo. Podelite testo na 8 jednakih delova. Razvucite svaki deo testa u tanku koru (oko 2-3 mm debljine) i isecite krugove prečnika oko 20 cm. Pecite svaku koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 5-7 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Ostavite kore da se ohlade.
U velikoj posudi umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete čvrst krem. Na tanjir za serviranje stavite prvu koru i premažite je kremom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i krem. Premažite ceo kolač kremom, uključujući i stranice. Ostatke kora izmrvite i pospite po vrhu i stranama kolača. Ostavite kolač u frižideru najmanje 6 sati, a najbolje preko noći, kako bi se kore lepo natopile kremom.
Možda vas zanima:
MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
MEDOVIK TORTA Očaravajuća rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a dekorisaće bilo koji važni događaj
Fenomenalna poslastica sa medom, za prave sladokusce.
KADA JE VREME DA BACITE TIGANJ? Ako primetite ovo, nemojte da ga koristite
Večina domaćica dugo koristi isto posuđe. Česta upotreba dovodi do promena, habanja i oštećivanja. Ako primetite ova 3 znaka, vreme je da se oprostite od teflonskog posuđa.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)