BEČKA PITA Popularan kolač koji se ne peče, gotov za 15 minuta
Bečka pita ima tri različita sloja i veoma je izdašna
Sastojci:
1. sloj:
250 g mlevenog keksa
200 g kokosa
125 g margarina
100 čokolade za kuvanje
2 čaše (od 200 ml) šećera
1 čaše vode
1 list veće oblande
2. sloj:
200 g mlevenih oraha
125 g margarina
100 g šećera
50 ml vode
100 g čokolade za kuvanje
I još:
200 g keksa pti ber
1 čaša soka od pomorandže
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
5 kašika ulja
Priprema:
1. sloj: Šećer i vodu kuvati dok se šećer istopi, dodati čokoladu i margarin i kada se istope skloniti sa šporeta i dodati mleveni keks i kokos. Dobro sjediniti i odmah naneti na list oblande. Preko poređati keks nakvašen u soku.
2. sloj: Istopiti na šporetu šećer sa vodom, dodati margarin i čokoladu i kada se istope skloniti sa šporeta i dodati mlevene orahe. Izmešati i premazati preko keksa.
Kad se filovi ohlade odozgo staviti glazuru od istopljene čokolade sa uljem i po želji posuti kokosom.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
BRZA NAPOLEON TORTA: Jednostavna verzija popularnog deserta, trebaju vam samo 3 sastojka
Napoleon torta je po ukusu najsličnija krempitama, ali je izgled i sama priprema malko drugačija
KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM Bez miksera, gotov za 20 minuta, topi se u ustima
Čokolada, jabuke, džem... Kombinacija koja osvaja sva čula.
BAKLAVA BEZ KORA Sočan kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku
Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli
REFORMA OBLANDA JE SAVRŠEN SITNI KOLAČ Bogat je sočnim čoko filom, a recept je jednostavan i sigurno uspeva čak i početnicima
Mekani fil i šuškavi premaz od belanaca na oblandi oduševiće sva vaša čula
Komentari (0)