BOGATA STARINSKA POSLASTICA Snežna ruska torta s orahom - zavodljiva slast prvog poljupca
Veoma ukusna torta, a nije mnogo komplikovana

Sastojci za Rusku tortu:
Sastojci za biskvit:
400 g mlevenih oraha
10 belanca
400 g šećera
2 vanilina šećera
Sastojci za krem:
4 kremfixa za šlag
150 g šećera u prahu
1 l slatke pavlake
2 vanilina šećera
Ostali sastojci:
150 g prženih i sitno naseckanih lešnika
Priprema – Ruska torta sa orasima:
1. korak: Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
2. korak: U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela. Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)
3. korak: Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
4. korak: Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
5. korak: Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
6. korak: Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.
Vaša Ruska torta sa orasima je spremna.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)