BOGATA STARINSKA POSLASTICA Snežna ruska torta s orahom - zavodljiva slast prvog poljupca
Veoma ukusna torta, a nije mnogo komplikovana
Sastojci za Rusku tortu:
Sastojci za biskvit:
400 g mlevenih oraha
10 belanca
400 g šećera
2 vanilina šećera
Sastojci za krem:
4 kremfixa za šlag
150 g šećera u prahu
1 l slatke pavlake
2 vanilina šećera
Ostali sastojci:
150 g prženih i sitno naseckanih lešnika
Priprema – Ruska torta sa orasima:
1. korak: Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
2. korak: U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela. Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)
3. korak: Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
4. korak: Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
5. korak: Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
6. korak: Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.
Vaša Ruska torta sa orasima je spremna.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)