VIŠE OD DESERTA Torta Tri čuda, puna oraha i fila, opčiniće vas ukusom
Čudo torta je pravi izbor, svi će vas pole pitati za recept
Sastojci:
Za biskvit
- 6 belanaca 1
- 50 g šećera
- 150 g mlevenih oraha/lešnika/
- 30 hlebnih mrvica / pereca /
- 300 oštrog brašna 1/2 komada praška za pecivo
- 1 kom vanilin šećer
Za fil
- 1/2 l mleka
- 150 g šećera
- 6 komada žumanca
- 1 kom vanilin šećer / opciono /
- 1 kom pudinga od vanile 1 kašika brašna na vrhu 1
- komad margarina / 250 /
- 100 g crne čokolade
- Drugi sastojci 25 g petit beurre keksa malo mleka da se sitni keks natopi 5 g mlevenih oraha
Priprema: Od sastojaka za biskvit napraviti biskvit, staviti u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 35 x 28 i peći na 160-180 C, kada je ispečen ohladiti, u međuvremenu skuvati fil i u hladno dodati pripremljeni 1 margarin, na biskvit stavite polovinu žute smese, na nju stavite petit beure keks koje ste kratko natopili mlekom, u drugu polovinu fila dodajte 10 g otopljene crne čokolade i stavite na petit keks, pospite mlevenim orasima vrh, možete i naribati čokoladu na vrhu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)