RUŽIČASTA DAMA Kolač koji osvežava u ovim zimskim danima, penast i vazdušast, pravi zimski sladoled
Na svako parče stavite malo preliva od malina.
Sastojci:
- 4 belanceta
- 4 kašike šećera
- 4 ravne kašike brašna
Preliv za koricu:
- 120 ml vrućeg mleka
- 1 kesica burbon vanile
Za I fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašika šećera
- 4 žumanceta
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g putera
Za II fil:
- 500 ml slatke mlečne pavlake
- 500 g malina
- 1 šolja šećera
- 2 kašičice agar agara
Priprema:
1. Prvo napravite koricu. Umutite belanca u čvrst sneg sa šećerom. Umešajte polako brašno. Ispecite tanju koricu. Nisam sigurna za dimenzije, jer sam kupila onaj kalup prsten što se širi, ali pravougaoni. Elem, korica je tanka. Peče se na 180 stepeni 25 minuta. Hladnu koricu preliti vrućim mlekom. U mleko stavite burbon vanilu.
2. Prvi fil. Umutite žumanca sa šećerom i kesicom pudinga od čokolade. Dodajte 2 dl mleka i sve sjedinite. Preostalo mleko stavite da provri. Dodajte smesu od pudinga i žumanaca i skuvajte kao svaki puding. Sklonite sa vatre, pa dodajte mlečnu čokoladu i puter. Mešajte dok se ne istopi sve i sve ne sjedini. Vruć fil odmah sipajte preko korice. Ostavite tako da se ohladi. Možete slobodno i u frižideru. Za drugi fil prvo stavite u šerpu maline sa šećerom. Ja sam koristila smrznute. Od momenta kada provri kuvajte kao za džem 10 minuta. Sipajte kroz cesiljku pa ispasirajte dobro zbog semenki. Ostavite sa strane. Umutite čvrsto pavlaku. Ako nema šećera dodajte 2 kašike prah šećera. Od malina odvojite 2 kašike. Agar agar napravite po uputstvu sa kesice. Dodajte dve kašike sirupa od malina (bar tako meni izgleda) i promešajte sipajte u umućenu pavlaku i dalje mutite mikserom. Dodajte dve trećine malina, a ostatak ide kao preliv. Maline se dodaju polako. Pošto je kao sirup tečno lako se dodaju. Sipajte preko prvog fila i stavite u frižider na 3 do 4 sata. Na svako parče stavite malo preliva od malina.
Bonus video:
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
Komentari (0)