KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu
Sastojci za koru: 4 jaja, 1 vanilin šećer, 200 g šećera, 100 ml ulja, 190 g brašna, 2 kašike kakao praha, 2 kašičice praška za pecivo.
Možda vas zanima:

ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa

BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom

FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina

ELEGANTNA POSLASTICA Torta ptičje mleko je troslojna rapsodija savršanog ukusa
Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju
Krem: 2 jaja, 200 g šećera, 1 puding od vanile, 3 kašike brašna, 600 ml mleka, 200 ml slatke pavlake, 150 g margarina.
Glazura: 200 g čokolade, 60 g margarina, 50 ml mleka.
Priprema: Prvo se priprema fil. Mikserom umutiti dva jaja, pa dodati 200 g šećera i sjediniti. Dodati puding od vanile i 3 kašike brašna, pa sve sjediniti miskerom. Umešajte 600 ml mleka, ponovo umutite mikserom da se izjednači, pa prebacite u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne. Prekriti streč folijom i ostaviti da se hladi.
Dok se fil hladi, pripremite koru: Umutite 4 jaja, dodajte vanilin šećer i 200 g šećera, sjedinitie ma dodajte i 100 ml ulja. Sve lepo izjednačite mikserom pa dodajte 190 g prosejanog brašna i 2 kašike kakaaa i 2 kašilice praška za pecivo (brašno, kakao i prašak za pecivo direktno kroz cediljku prosejte u smesu za koru). Sjedinite mikserom u finu jednoličnu smesu, pa izlijte u četvrtasti pleh i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Posebno umutiti 200 ml slatke pavlake.
Umutite 150 g margarina, pa sjedinite sa ohlađenim pudingom pomoću miksera. Na kraju umešajte umućenu slatku pavlaku, pa opet sve izmutite da se lepo izjednači.
Pečeno testo ohladiti, pa preseći po dužini tako da se dobiju dve tanje kore. Donju koru natopiti sa malo mleka, namazati polovinom fila, pa preklopiti drugom korom. Nju takođe natopiti sa malo mlakog mleka, pa naneti ostatak fila i lepo poravnati.
Najbolje je koristiti kalup kojem se skidaju stranice, kako se fil ne bi slivao.
Ostaviti u frižider na 1 sat da se stegne. Otopiti 200 g čokolade, 60 g margarina i 50 ml mleka, pa ovom glazurom preliti ohlađen kolač.
Najbolje je pre služenja ostaviti da stoji cele noći u frižideru.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)