KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu
Sastojci za koru: 4 jaja, 1 vanilin šećer, 200 g šećera, 100 ml ulja, 190 g brašna, 2 kašike kakao praha, 2 kašičice praška za pecivo.
Krem: 2 jaja, 200 g šećera, 1 puding od vanile, 3 kašike brašna, 600 ml mleka, 200 ml slatke pavlake, 150 g margarina.
Glazura: 200 g čokolade, 60 g margarina, 50 ml mleka.
Priprema: Prvo se priprema fil. Mikserom umutiti dva jaja, pa dodati 200 g šećera i sjediniti. Dodati puding od vanile i 3 kašike brašna, pa sve sjediniti miskerom. Umešajte 600 ml mleka, ponovo umutite mikserom da se izjednači, pa prebacite u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne. Prekriti streč folijom i ostaviti da se hladi.
Dok se fil hladi, pripremite koru: Umutite 4 jaja, dodajte vanilin šećer i 200 g šećera, sjedinitie ma dodajte i 100 ml ulja. Sve lepo izjednačite mikserom pa dodajte 190 g prosejanog brašna i 2 kašike kakaaa i 2 kašilice praška za pecivo (brašno, kakao i prašak za pecivo direktno kroz cediljku prosejte u smesu za koru). Sjedinite mikserom u finu jednoličnu smesu, pa izlijte u četvrtasti pleh i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Posebno umutiti 200 ml slatke pavlake.
Umutite 150 g margarina, pa sjedinite sa ohlađenim pudingom pomoću miksera. Na kraju umešajte umućenu slatku pavlaku, pa opet sve izmutite da se lepo izjednači.
Pečeno testo ohladiti, pa preseći po dužini tako da se dobiju dve tanje kore. Donju koru natopiti sa malo mleka, namazati polovinom fila, pa preklopiti drugom korom. Nju takođe natopiti sa malo mlakog mleka, pa naneti ostatak fila i lepo poravnati.
Najbolje je koristiti kalup kojem se skidaju stranice, kako se fil ne bi slivao.
Ostaviti u frižider na 1 sat da se stegne. Otopiti 200 g čokolade, 60 g margarina i 50 ml mleka, pa ovom glazurom preliti ohlađen kolač.
Najbolje je pre služenja ostaviti da stoji cele noći u frižideru.
Možda vas zanima:
VELIČANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Torta "San snova", ukus koji pomera granice zadovoljstva
Definitivno lepši slakiš od kremaste torte sa bananama i čokoladnim bananicama ne postoji
ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)