NAJČOKOLADNIJE KUGLICE SA POMORANDŽOM I RUMOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce
Slobodno dekorišite šarenim mrvicama ili ukrasite po želji.
Potrebno je:
Za kuglice
- 80 ml ruma
- 100 g suvih šljiva bez koštica
- 1 kašika rendane pomorandžine kore
- 200 g čokolade za kuvanje
- 75 g maslaca
- 240 g keksa
- 80 g pečenih oguljenih lešnika
- 1 rum šećer
Za glazuru
- 50 g putera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g tamne čokolade
Napomena:Od navedene količine dobićete oko 30 kuglica.
Priprema:
Rum u posudi zagrejte do ključanja pa dodajte grubo narezane šljive i rendanu pomorandžinu koricu. Promešajte pa skinite sa šporeta i ostavite da malo odstoji. Čokoladu otopite sa puterom na pari. U blenderu izblendajte keks i lešnik pa dodajte rum šećer, šljive s rumom i otopljenu čokoladu. Promešajte pa ostavite smesu pola sata u frižideru. Izvadite i rukom oblikujte kuglice. Onda otopite puter na tihoj vatri uz neprestano mešanje, pa sklonite sa vatre i umešajte čokoladu seckanu na komadiće, poklopite i ostavite 3 minuta. Preko kuglica prelijte čokoladnu glazuru. Ostavite u frižideru do služenja.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
Kuglice sa kokosom: Savršeni slatki zalogaj očas posla
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu
POSNE KUGLICE PO RECEPTU MAJE VOLK ODUŠEVILE DOMAĆICE Brze i preukusne
Maja Volk, voditeljka, scenarista, pisac i univerzitetska profesorka, poznata je kao veliki pobornik zdrave ishrane, pa je tako slučaj i sa slatkišima. Svi koji su probali ovaj recept za kuglice kažu da osvajaju na prvi zalogaj, a nemaju margarina i šećera, tako da će linija ostati fit. Upravo one su omiljene Majinoj deci i unucima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)