OVSENI KEKSIĆI Naprave se lako, a pojedu čim se postave, savršeni za užinu

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz šolju omiljenog napitka.

ovseni keksići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 75 g integralnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 75 g ovsenih pahuljica
  • 50 g šećera u prahu
  • 75 g putera (ili posnog margarina)
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice mleka (običnim ili biljnim za posnu verziju)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šećer, prašak za pecivo i ovsene pahuljice dodajte u prosejano brašno. Promešajte dobro. Otopite puter, med i mleko u mikrotalasnoj pa dobro promešajte. U suve sastojke dodajte otopljenu smesu, pa mešajte sve dok tečnost ne pokrije sve ovsene pahuljice. Kada smesa postane ujednačena kašikom stavljajte po malo i oblikujte krugove. Ostavite dovoljno prostora između svakog keksa. Pecite 10 do 15 minuta, tj. dok keksići ne dobiju zlatnu boju. Onda ih ostavite 5 minuta da se prohlade. 

@moja.trpeza Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading