ČUPAVCI NA VODI Desert koji se ne odbija, po receptu bez mane
Fenomenalni i slatki, za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 g brašna
- 50 g griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 130 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 ml vode
- 1 kašičica sirća
- 100 g rogača
Za preliv od čokolade:
- 200 ml vode
- 40 g kakao preha
- 130 g šećera
- 150 g posne čokolade
- kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Onda dodajte griz i dobro promešajte. Dodajte mleveni rogač, sirće i vodu. Smesu dobro sjedinite, da dobijete testo kao za palačinke. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kakao, šećer i vodu zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa umešajte čokoladu i kuvajte. Pečen biskvit secite na kore pa umačite u čokoladnu glazuru. Onda valjajte u kokos.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT ZA ČUPAVCE Kolači na koje je mirisala cela Jugoslavija
Mirisni i sočni, nema im ravnih.
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
ČUPAVCI SA ŠUMSKIM VOĆEM Slatko -kiselkasta kombinacija koja mami na zalogaj više
Smažu se u trenu, a pogodni za sve svečane prilike.
ČUPAVCI IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Mame i mirisom i ukusom
Savršen spoj čokolade i kokosa.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)