ČUPAVCI NA VODI Desert koji se ne odbija, po receptu bez mane
Fenomenalni i slatki, za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 g brašna
- 50 g griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 130 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 ml vode
- 1 kašičica sirća
- 100 g rogača
Za preliv od čokolade:
- 200 ml vode
- 40 g kakao preha
- 130 g šećera
- 150 g posne čokolade
- kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Onda dodajte griz i dobro promešajte. Dodajte mleveni rogač, sirće i vodu. Smesu dobro sjedinite, da dobijete testo kao za palačinke. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kakao, šećer i vodu zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa umešajte čokoladu i kuvajte. Pečen biskvit secite na kore pa umačite u čokoladnu glazuru. Onda valjajte u kokos.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT ZA ČUPAVCE Kolači na koje je mirisala cela Jugoslavija
Mirisni i sočni, nema im ravnih.
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
ČUPAVCI SA ŠUMSKIM VOĆEM Slatko -kiselkasta kombinacija koja mami na zalogaj više
Smažu se u trenu, a pogodni za sve svečane prilike.
ČUPAVCI IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Mame i mirisom i ukusom
Savršen spoj čokolade i kokosa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)