ČUPAVCI NA VODI Desert koji se ne odbija, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni i slatki, za svaku svečanu trpezu.

čupavci na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 250 g brašna
  • 50 g griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 130 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica sirća
  • 100 g rogača

Za preliv od čokolade:

  • 200 ml vode
  • 40 g kakao preha
  • 130 g šećera
  • 150 g posne čokolade
  • kokos

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Onda dodajte griz i dobro promešajte. Dodajte mleveni rogač, sirće i vodu. Smesu dobro sjedinite, da dobijete testo kao za palačinke. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kakao, šećer i vodu zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa umešajte čokoladu i kuvajte. Pečen biskvit secite na kore pa umačite u čokoladnu glazuru. Onda valjajte u kokos.

@moja.trpeza Brzi rolat od ćuretine Sastojci: 500 g mlevenog ćurećeg mesa 150 g crnog luka Pakovanje kora za pitu So, biber Ulje Priprema: 1. Iseckati luk i dinstati na ulju, zatim dodati meso i dinstati dok ne bude pečeno. Posoliti i pobiberiti, pa ostaviti da se prohladi. 2. Kore za pitu premazivati uljem, fil rasporediti i svaku koru posebno urolati. 3. Na kraju uzeti dva lista, pouljiti ih i u njih urolati sve manje rolatiće zajedno. 4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 5. Služiti toplo. Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #foryoupage #goviral ♬ MESSY X CHILDREN - Liam Conner

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading