IZVRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA Fenomenalni desert koji osvaja od prvog zalogaja, za prave sladokusce
Sladak i drugačiji, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 5 jabuka
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 cimet
Priprema:
Jabuke očistite, isecite na tanje kriške i poređajte u okrugli pleh (prečnika 26 cm). Pospite šećerom, vanilin šećerom, cimetom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Penasto umutite žumanca i šećer pa dodajte prašak za pecivo, brašno i umućena belanca. Sve sjedinite i prelijte preko jabuka. Zapecite u rerni dok kora ne dobije smeđu boju. Pečen kolač okrenite tako da kora bude dole, a jabuke gore.
Savet
Po želji kolač premažite šlagom.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
MAĐARSKA LENJA PITA Prhko testo, sočne rendane jabuke sa cimetom i dašak nostalgije
Mekana kao duša i sočna, za sve prilike.
LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Sočna poslastica koja miriše na dom
Mirisna i slatka, nema joj ravne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)