POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

Potrebno je:
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 100 ml sojinog mleka
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 40 g margarina
- 2 kašike ulja
Priprema:
U toplom mleku izdrobite kvasac, pa dodajte šećer i dve kašike brašna. Dobro promešajte i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. U brašno dodajte prašak za pecivo, a zatim i margarin sobne temperature isečen na listiće, šećer i vanilin šećer. Sve dobro promešajte, pa dodajte kvasac i umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 20-30 minuta. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite tanko u obliku pravougaonika. Prvu koru stavite u pleh pomoću oklagije i premažite sa 4 kašike džema od kajsije. Pospite orasima koje ste izblendirali sa šećerom. Stavite drugu koru i stavite preko, pa premažite džemom i pospite orasima i šećerom. Isto uradite i sa trećom korom, a četvrtu samo stavite preko i izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Otopite čokoladu sa margarinom i uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi.
Možda vas zanima:

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)