POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

STARINSKI KOH Jednostavan desert skupog ukusa koji uspeva svima
Pravi se lako, a ukusan kao da ste se trudili satima.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 100 ml sojinog mleka
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 40 g margarina
- 2 kašike ulja
Priprema:
U toplom mleku izdrobite kvasac, pa dodajte šećer i dve kašike brašna. Dobro promešajte i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. U brašno dodajte prašak za pecivo, a zatim i margarin sobne temperature isečen na listiće, šećer i vanilin šećer. Sve dobro promešajte, pa dodajte kvasac i umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 20-30 minuta. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite tanko u obliku pravougaonika. Prvu koru stavite u pleh pomoću oklagije i premažite sa 4 kašike džema od kajsije. Pospite orasima koje ste izblendirali sa šećerom. Stavite drugu koru i stavite preko, pa premažite džemom i pospite orasima i šećerom. Isto uradite i sa trećom korom, a četvrtu samo stavite preko i izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Otopite čokoladu sa margarinom i uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Komentari (0)