POSNE PUNJENE KROFNE SA DŽEMOM Biće mekane i vazdušaste, prste da poližete
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.

POSNE KROFNE Omiljeni desert pevača Sergeja Ćetkovića, ovako mekane niste jeli
Sergej Ćetković, popularni pevač koji svojim baladama topi srca publike, priprema se za koncerte 13. i 14. decembra u Centru „Sava“, kojima će obeležiti četvrt veka profesionalne muzičke karijere. Nema sumnje da će publika s njim uglas pevati najveće hitove, a iz prvog reda će ga bodriti supruga Kristina i ćerkice Mila i Lola. Sergejeva supruga sa svojim pratiocima deli recepte za razne đakonije, među kojima su i posne krofne, koje su upravo popularnom pevaču omiljene. Mekane i vazdušaste, a kao stvorene za božićni post.

POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.

POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Za krofne:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mlake vode
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- prstohvat soli
- 50 ml ulja
- korica limuna
- ulje
Za punjenje i dekoraciju:
- džem po izboru
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte mlaku vodu, kašiku šećera i suvi kvasac, pa pustite da odstoji 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Sipajte preostali šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, ulje i rendanu koricu limuna. Lagano dodajte brašno i mesite, sve dok ne dobijete glatko, mekano testo. Zatim pokrijte krpom i ostavite da naraste 1 sat, na toplom mestu. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo na debljinu oko 1 cm. Čašom izrežite krofne. Na srednjoj temperaturi zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Pržite krofne sa obe strane oko dva do tri minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Stavite na ubrus da upiju višak ulja. Uz pomoć šprica za punjenje filujte krofne sa džemom, pa ih pospite šećerom u prahu.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Nevreme odnelo ribara na pučinu, posle 95 dana usledio šok! Jedna stvar mu spasila život! (VIDEO)

OVO SE RANIJE NIJE DESILO Evo zašto je gol Mirka Ivanića poseban za Zvezdu
OGLASIO SE BOLOMBOJ Evo kad se ljubimac "delija" vraća na teren

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

TOTALNA LUDNICA Konor došao kod Trampa, nastao haos
UŽIVO NA TV PINK I PINK.RS! 'ONI KOJI SU SE DIVLJAČKI PONAŠALI ĆE DA ODGOVARAJU' Vučić sa predstavnicima iz gradske uprave Obrenovca: Neće biti popusta i zakoni će morati da se poštuju

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)
Zastave na pola koplja u srpskim sredinama na KiM povodom Dana žalosti

NEODOLJIVI KEKSIĆI OD OVSA Savršeno idu uz kafu ili čaj
Slatki i savršeni, za bilo koje doba dana.

POSNE OBLANDE Sitni kolači kao iz bakine kuhinje, ukusa koji priča priče
Savršene za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

ČOKOLADNI MUS OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se očas posla, a nikad kremastiji
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNE PUNJENE KROFNE SA DŽEMOM Biće mekane i vazdušaste, prste da poližete
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

ITALIJANSKI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, a nije tiramisu
Neodoljiv i kremast, bićete oduševljeni.
Komentari (0)