POSNE PUNJENE KROFNE SA DŽEMOM Biće mekane i vazdušaste, prste da poližete

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

posne punjene krofne
Shutterstock

Potrebno je:

Za krofne:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mlake vode
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • korica limuna
  • ulje

Za punjenje i dekoraciju:

  • džem po izboru
  • šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte mlaku vodu,  kašiku šećera i suvi kvasac, pa pustite da odstoji 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Sipajte preostali šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, ulje i rendanu koricu limuna. Lagano dodajte brašno i mesite, sve dok ne dobijete glatko, mekano testo. Zatim pokrijte krpom i ostavite da naraste 1 sat, na toplom mestu. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo na debljinu oko 1 cm. Čašom izrežite krofne. Na srednjoj temperaturi zagrejte ulje u dubokoj šerpi.  Pržite krofne sa obe strane oko dva do tri minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Stavite na ubrus da upiju višak ulja. Uz pomoć šprica za punjenje filujte krofne sa džemom, pa ih pospite šećerom u prahu.

@moja.trpeza Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading