POSNE PUNJENE KROFNE SA DŽEMOM Biće mekane i vazdušaste, prste da poližete
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za krofne:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mlake vode
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- prstohvat soli
- 50 ml ulja
- korica limuna
- ulje
Za punjenje i dekoraciju:
- džem po izboru
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte mlaku vodu, kašiku šećera i suvi kvasac, pa pustite da odstoji 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Sipajte preostali šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, ulje i rendanu koricu limuna. Lagano dodajte brašno i mesite, sve dok ne dobijete glatko, mekano testo. Zatim pokrijte krpom i ostavite da naraste 1 sat, na toplom mestu. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo na debljinu oko 1 cm. Čašom izrežite krofne. Na srednjoj temperaturi zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Pržite krofne sa obe strane oko dva do tri minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Stavite na ubrus da upiju višak ulja. Uz pomoć šprica za punjenje filujte krofne sa džemom, pa ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE POSNE KROFNE Prave se očas posla, bez mleka i jaja, a tope se u ustima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
PAMUK KROFNE PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Savršene za početak Gospojinskog posta
Mekane i vazdušaste, po ukusu im nema ravnih. Služite sa medom i cimetom.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
POSNE KROFNE Mekane, vazdušaste i slasne, savršene uz šolju kafe ili čaja
Mirisne i neodoljive, a prave se lako.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)