PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 400 g bundeve
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1/4 dimljene paprike
- prstohvat bibera
- so
- 250 ml soka od paradajza
- 3 kašike pavlake za kuvanje
- parmezan
- maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte bundevu na kockice i propržite. Onda dodajte luk i začine, pa dobro izmiješajte i pržite još 7-8 minuta. Sipajte paradajz sok i 100 ml vode pa izmešajte i poklopite, da se krčka 15 minuta poklopljeno. Zatim, skinite sa ringle i propasirajte štapnim mikserom. Umešajte pavlaku za kuvanje i dve kašike parmezana, pa pustite da se krčka. Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja pa procedite i izmešajte sa sosom. Pomešajte tucane paprike, peršun i beli luk u granulama, pa pospite pastu. Na kraju, pospite maslinovim uljem i služite toplo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)