PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Kremasta i sočna, pravićete stalno.

pasta sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g bundeve 
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
  • 1/4 dimljene paprike
  • prstohvat bibera
  • so
  • 250 ml soka od paradajza
  • 3 kašike pavlake za kuvanje
  • parmezan
  • maslinovo ulje

Priprema:

Iseckajte bundevu na kockice i propržite. Onda dodajte luk i začine, pa dobro izmiješajte i pržite još 7-8 minuta. Sipajte paradajz sok i 100 ml vode pa izmešajte i poklopite, da se krčka 15 minuta poklopljeno. Zatim, skinite sa ringle i propasirajte štapnim mikserom. Umešajte pavlaku za kuvanje i dve kašike parmezana, pa pustite da se krčka. Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja pa procedite i izmešajte sa sosom. Pomešajte tucane paprike, peršun i beli luk u granulama, pa pospite pastu. Na kraju, pospite maslinovim uljem i služite toplo. 

 

Komentari (0)

Loading