PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 400 g bundeve
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1/4 dimljene paprike
- prstohvat bibera
- so
- 250 ml soka od paradajza
- 3 kašike pavlake za kuvanje
- parmezan
- maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte bundevu na kockice i propržite. Onda dodajte luk i začine, pa dobro izmiješajte i pržite još 7-8 minuta. Sipajte paradajz sok i 100 ml vode pa izmešajte i poklopite, da se krčka 15 minuta poklopljeno. Zatim, skinite sa ringle i propasirajte štapnim mikserom. Umešajte pavlaku za kuvanje i dve kašike parmezana, pa pustite da se krčka. Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja pa procedite i izmešajte sa sosom. Pomešajte tucane paprike, peršun i beli luk u granulama, pa pospite pastu. Na kraju, pospite maslinovim uljem i služite toplo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)