MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.

Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 2 kašike kakao praha
- 100 ml mleka
Za krem:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika šećera
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto maslac sa šećerom, pa dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Onda umešajte vanilin šećer. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa polako dodajte u smesu sa maslacem, naizmenično sa mlekom. Potom podelite smesu na dva dela. Jednom delu dodajte kakao prah, pa dobro izmešajte. U kalup sipajte naizmenično svetlu pa tamnu stranu, stvarajući mramorni efekat. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite pečen biskvit da se dobro prohladi. Puding prah i šećer razmutite u 100 ml mleka, a preostalo mleko zagrejte do ključanja. Umešajte snesu sa pudingom pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, pa u njega postepeno dodajte prohlađen puding. Prohlađen biskvit presecite horizontalno na dva dela, pa na donji nanesite polovinu kreme. Preko stavite gornji deo biskvita, pa premažite ostatkom krema. Dekorišite kolač po želji, pa ga ostavite dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:

PORTOKALOPITA Mirisna poslastica sa pomorandžom koja osvežava i sladi u isto vreme
Najbolje služite uz sladoled od vanile.

CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOMAĆA ŠAMPITA Napravite ovako i svi će tražiti dodatno parče, mekana kao duša
Starinski recept za kolač koji se topi u ustima.

AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.

POSNA MOSKVA ŠNIT Raskošna poslastica koja budi sva čula, za sve važne događaje
Klasik koji samo dobija na popularnosti, ukusa koji se ne zaboravlja.

CIMET KUGLICE SA BELOM ČOKOLADOM Savršenog ukusa, a ne zahtevaju vreme za pripremu
Slatke i drugačije, nestaće sa stola odmah.

PORTOKALOPITA Mirisna poslastica sa pomorandžom koja osvežava i sladi u isto vreme
Najbolje služite uz sladoled od vanile.

CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČEMBERLEN TORTA Savršen spoj reforme i grilijaša u jednoj poslastici, neprevaziđenog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)