MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 2 kašike kakao praha
- 100 ml mleka
Za krem:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika šećera
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto maslac sa šećerom, pa dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Onda umešajte vanilin šećer. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa polako dodajte u smesu sa maslacem, naizmenično sa mlekom. Potom podelite smesu na dva dela. Jednom delu dodajte kakao prah, pa dobro izmešajte. U kalup sipajte naizmenično svetlu pa tamnu stranu, stvarajući mramorni efekat. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite pečen biskvit da se dobro prohladi. Puding prah i šećer razmutite u 100 ml mleka, a preostalo mleko zagrejte do ključanja. Umešajte snesu sa pudingom pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, pa u njega postepeno dodajte prohlađen puding. Prohlađen biskvit presecite horizontalno na dva dela, pa na donji nanesite polovinu kreme. Preko stavite gornji deo biskvita, pa premažite ostatkom krema. Dekorišite kolač po želji, pa ga ostavite dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.
MRAMORNI KOLAČ SA CIMETOM SE TOPI U USTIMA A gotov dok pristavite kafu
Sočan i mekan kao duša, pravićete stalno.
MRAMORNI KOLAČ SA KISELOM PAVLAKOM Tera vodu na usta, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan kao duša.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)