POSNI BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi sva čula
Ukusan i sočan, biće mekan danima.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 100 ml ulja
- 150 g kokosa
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Umešajte mlevene orahe, cimet, brašno, kokos i prašak za pecivo. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pecite dok kolači ne prime zlatno-smeđu boju.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
GALETE OD KROMPIRA SE TOPE U USTIMA Sa merama na šolje, a gotove za 15 minuta
Služite uz prženu slaninu ili kiselu pavlaku.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ SA JABUKOM I CIMETOM Svakim zalogajem budi nostalgiju na detinjstvo
Zamirisaće cela kuća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)