BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
- 500 g lisnatog testa
- 1 l mleka
- 6 jaja
- 11 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- 2 vanilin šećera
Za drugi fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom, i izbockajte viljuškom na par mesta. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi, pa isecite lisnato testo na dva jednaka dela. Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite penasto žumanca sa četiri kašike šećera. Dodajte prosejano brašno i gustin, pa promešajte. Nalijte 200 ml mleka, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Zakuvajte u šerpi mleko sa šećerima. Kad krene da vri, umešajte smesu sa žumancima i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zasebno, umutite belanca u čvrst šne, pa lagano umešajte u vruć fil. Umutite dobro slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa ostavite sa strane. U pleh stavite lisnato testo, pa nanesite žuti fil, pa umućenu slatku pavlaku. Preko nanesite lisnato testo i pospite krempitu šećerom u prahu.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)