LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće
Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
- 70 g šećera u prahu
- 125 g neslanog putera, isečenog na kockice
- 2 žumanceta
Za fil:
- 5 jaja
- 140 g šećera
- 150 ml slatke pavlake
- 100 ml limunovog soka
- 2 kašike narendane limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i prah šećer. Puter umešajte prstima u brašno, dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte žumanca. Obmotajte testo providnom folijom, pa ostavite pola sata u frižideru. Umutite jaja, pa dodajte šećer, slatku pavlaku, limunov sok i koru. Oklagijom razvaljajte testo na ebljinu novčića, pa ga stavite u kalup za tart. Pritisnite dno i strane, pa odrežite višak testa. Viljuškom izbockajte testo, pa ga vratite u frižider na 30 minuta. Prekrijte folijom i pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zatim, skinite foliju i pecite još 20 minuta. Gotovo testo izvadite iz rerne, pa sipajte fil i ponovo pecite 30-35 minuta dok se ne stegne. Pustite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
TART SA LIMUNOM OSVEŽAVA U TRENU Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane
Kremast i jednostavan, u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
BAKA KAJINA MARENG PITA BUDI NOSTALGIJU Letnja poslastica sa limunom rashladiće vas u trenu
Napravite ovu sočnu poslasticu s limunom po receptu Katice Vujanović iz Novog Sada
LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.
TART SA LIMUNOM Kraljevski desert koji se topi u ustima, za pravo uživanje
Fenomenalni kolač uspeće svima, pa i potpunim početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)