LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.

tart sa limunom
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 250 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 70 g šećera u prahu
  • 125 g neslanog putera, isečenog na kockice
  • 2 žumanceta

Za fil:

  • 5 jaja
  • 140 g šećera
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 ml limunovog soka
  • 2 kašike narendane limunove kore

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i prah šećer. Puter umešajte prstima u brašno, dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte žumanca. Obmotajte testo providnom folijom, pa ostavite pola sata u frižideru. Umutite jaja, pa dodajte šećer, slatku pavlaku, limunov sok i koru. Oklagijom razvaljajte testo na ebljinu novčića, pa ga stavite u kalup za tart. Pritisnite dno i strane, pa odrežite višak testa. Viljuškom izbockajte testo, pa ga vratite u frižider na 30 minuta. Prekrijte folijom i pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zatim, skinite foliju i pecite još 20 minuta. Gotovo testo izvadite iz rerne, pa sipajte fil i ponovo pecite 30-35 minuta dok se ne stegne. Pustite da se prohladi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading