MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

mramorni kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 250 g brašna
  • 180 g šećera
  • 50 g mlevenih badema
  • 80 ml ulja
  • 80 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kašike praha instant kafe
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom u glatku smesu. Sipajte ulje i mleko i sjedinite. U drugu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, prstohvat soli i vanilin šećer. Izmešajte, pa dodajte smesu od jaja, malo po malo, mešajući kašikom odozgo na gore. Rastvorite instant kafu sa 3 kašike vode i stavite u pola pripremljene smese koju ste odvojili u drugu posudu. Sjedinite da smesa dobije ravnomernu boju. Podmažite kalup za kuglof i pospite brašnom, pa sipajte polovinu žute smese. Cediljkom pospite preko kakao. Zatim sipajte smeđu smesu i pospite kakaoom. Sipajte preostalu žutu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li je kolač unutra pečen. Gotov kolač okrenite na rešetku i po želji pospite šećerom u prahu. Isecite tek kada se ohladi.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading