LENJA PITA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Sočna i slatka, a mekana kao duša.
Potrebno je
Za kore:
- 400 g brašna
- 150 g masti
- 150 g šećera
- rendana korica limuna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Nadev:
- 200 g mlevenog maka
- 3 kašike griza
- 1 belance
- 100 g šećera
- 2 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, mast, šećer, koricu limuna i prašak za pecivo. Ostavite ga pola sata u frižideru.Zatim razvucite polovinu testa, pa dobro izbockajte viljuškom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pomešajte mleveni mak sa grizom, pa prelijte sa 2 dl ključalog mleka. Pustite da se ohladi. Dodajte umućeno belance i šećer, pa smesu rasporedite preko testa. Gornjom korom preklopite, pa izbockajte testo. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Lenju pitu isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA MAKOM BUDI SVA ČULA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svi će vam tražiti dodatno parče.
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.
LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)