LENJA PITA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Sočna i slatka, a mekana kao duša.

Potrebno je
Za kore:
- 400 g brašna
- 150 g masti
- 150 g šećera
- rendana korica limuna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Nadev:
- 200 g mlevenog maka
- 3 kašike griza
- 1 belance
- 100 g šećera
- 2 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, mast, šećer, koricu limuna i prašak za pecivo. Ostavite ga pola sata u frižideru.Zatim razvucite polovinu testa, pa dobro izbockajte viljuškom. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pomešajte mleveni mak sa grizom, pa prelijte sa 2 dl ključalog mleka. Pustite da se ohladi. Dodajte umućeno belance i šećer, pa smesu rasporedite preko testa. Gornjom korom preklopite, pa izbockajte testo. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Lenju pitu isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za prave sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola odmah.

LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.

LENJA PITA SA MAKOM Klasik za sva vremena na drugačiji način
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)