TULUMBE IZ RERNE Zdravije i sočne, a neće biti preslatke, već taman koliko treba
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
Potrebno je:
- pola litra vode
- 1 mala šoljica ulja
- 1 kašičica margarina
- po 1 kašičica šećera i soli
- 600 g šećera
- 1 limun
- voda
- 4 jaja
- 400 g brašna
- margarin za podmazivanje
- pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednu šerpu stavite vodu, ulje, margarin, šećer i so. Dodajte brašno da se napravi smasa kao za kačamak. Malo prohladite, pa dodajte prašak za pecivo, pa jedno po jedno jaje. Umutite mikserom. Istiskujte tulumbe u pleh obložen pek papirom. Pecite ih 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu i limun, pa kad provri kuvajte još 10 minuta. Prelijte tulumbe pripremljenim sirupom.Prijatno!
Možda vas zanima:
TULUMBE KAO IZ BAKINE KUHINJE Sočne, slatke, mekane kao duša i tope se u ustima!
Savršene za sve prilike, pravićete stalno.
NEODOLJIVE TULUMBE Hrskave spolja, a mekane iznutra, ukusa za čistu desetku
Mekane i sočne, bolje sigurno niste jeli.
NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)