TULUMBE IZ RERNE Zdravije i sočne, a neće biti preslatke, već taman koliko treba

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

tulumbe
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola litra vode
  • 1 mala šoljica ulja
  • 1 kašičica margarina
  • po 1 kašičica šećera i soli
  • 600 g šećera
  • 1 limun
  • voda
  • 4 jaja
  • 400 g brašna
  • margarin za podmazivanje
  • pola kesice praška za pecivo
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednu šerpu stavite vodu, ulje, margarin, šećer i so. Dodajte brašno da se napravi smasa kao za kačamak. Malo prohladite, pa dodajte prašak za pecivo, pa jedno po jedno jaje. Umutite mikserom. Istiskujte tulumbe u pleh obložen pek papirom. Pecite ih 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu i limun, pa kad provri kuvajte još 10 minuta. Prelijte tulumbe pripremljenim sirupom.Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading