MAFINI SA BANANAMA Biće sočni i mekani kao duša, a gotovi za pola sata
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 prezrele banane
- 1 jaje
- 120 g šećera
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja mleka
- 4 kašike kokosovog ili suncokretovog ulja
- 100 g čokolade za kuvanje iseckane na kockice
Priprema:
Obložite kalup za mafine ili korpice papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu stavite banane i ispasirajte ih dobro. Bananama dodajte jaje, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. Smesi dodajte mleko i lepo sjedinite sve. Dodajte čokoladu i sastojke po želji. Sve polako izmešajte. Smesu sipajte u kalup za mafine ili korpice. Dobićete od ove količine 18 srednjih mafina. Pecite oko 25 minuta. Sačekajte da se ohlade.
Možda vas zanima:
POSNI MAFINI OD JABUKA I ORAHA Savršeno hrskavi i sočni u isto vreme, smažu se u trenu
Sočni i mirisni, pravićete stalno.
PROLEĆNI MAFINI SA MALINAMA I LIMUNOM Sočni desert od kog će zamirisati cela kuća
Sočni i slatki, prava rapsodija ukusa.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)