MAFINI SA BANANAMA Biće sočni i mekani kao duša, a gotovi za pola sata
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 2 prezrele banane
- 1 jaje
- 120 g šećera
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja mleka
- 4 kašike kokosovog ili suncokretovog ulja
- 100 g čokolade za kuvanje iseckane na kockice
Priprema:
Obložite kalup za mafine ili korpice papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu stavite banane i ispasirajte ih dobro. Bananama dodajte jaje, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. Smesi dodajte mleko i lepo sjedinite sve. Dodajte čokoladu i sastojke po želji. Sve polako izmešajte. Smesu sipajte u kalup za mafine ili korpice. Dobićete od ove količine 18 srednjih mafina. Pecite oko 25 minuta. Sačekajte da se ohlade.
Možda vas zanima:

MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.

MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŽUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Osvežavajući desert gotov za pola sata, kao osmišljen za kraj radne nedelje
Sočan i sladak, a uspeva i početnicima.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LENJI KOLAČ SA ČOKOLADOM KADA NEMATE VREMENA ZA PRIPREMU Jednostvan desert božanstvenog ukusa
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)