VOĆNI MAFINI Savršeni za dolazak iznenadnih gostiju, biće gotovi dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi i slatki, otopićete se od miline.

mafini sa jabukama i cimetom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 2 jabuke
  • 4 kašike meda
  • 3 belanca
  • 1 limun
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Oljuštite, očistite jabuke i izrendajte ih. Prelijte ih sokom od limuna. Posebno pomešajte med, ulje, mleko, prstohvat soli i narendanu koru limuna. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutite belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte u prvu smesu. Izmešajte varjačom, pa dodajte jabuke i cimet. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading