ŠTRUDLA SA VANIL KREMOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica u savršenom spoju ukusa.
Potrebno je:
- 12 komada gotovih kora
Za fil za premazivanje:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 grama griza
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil od pudinga:
- 1 litar mleka
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
Za ukrašavanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smesu za puding pomešajte sa šećerom. Odvojite 18 kašika mleka, pa pomešajte, da ne bude grudvica. Ostavite da provri, pa skinite sa vatre i dodajte smesu pudinga i šećera i kuvajte dva minuta da dobije te gusti puding. Onda ga prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se prohladi. Žumanca odvojite od belanaca. Dodajte šećer u belance pa umutite čvrst sneg. Dodajte žumanca, kratko umutite, pa dodajte ulje i opet promešajte. Onda dodajte griz i prašak za pecivo, pa dodajte jogurt. Fil podelite na četiri dela, za četiri štrudle.Premažite prvu koru ovom smesom, pa prekrijte drugom, premažite, pa stavite treću. Nanesite fil od pudinga. Uvijte štrudlu pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite uljem i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite, pa secite na parčiće i pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)