ŠTRUDLA SA VANIL KREMOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

12:02

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica u savršenom spoju ukusa.

štrudla sa vanilom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 12 komada gotovih kora

Za fil za premazivanje:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 grama griza
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil od pudinga:

  • 1 litar mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 9 kašika šećera

Za ukrašavanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smesu za puding pomešajte sa šećerom. Odvojite 18 kašika mleka, pa pomešajte, da ne bude grudvica. Ostavite da provri, pa skinite sa vatre i dodajte smesu pudinga i šećera i kuvajte dva minuta da dobije te gusti puding. Onda ga prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se prohladi. Žumanca odvojite od belanaca. Dodajte šećer u belance pa umutite čvrst sneg. Dodajte žumanca, kratko umutite, pa dodajte ulje i opet promešajte. Onda dodajte griz i prašak za pecivo, pa dodajte jogurt. Fil podelite na četiri dela, za četiri štrudle.Premažite prvu koru ovom smesom, pa prekrijte drugom, premažite, pa stavite treću. Nanesite fil od pudinga. Uvijte štrudlu pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite uljem i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite, pa secite na parčiće i pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading