DUBAI ČOKOLADNI KOLAČIĆI Mirisni i slatki, svideće vam se još više nego čokolada
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
Potrebno je:
Za punjenje:
- 90 g kadaif rezanaca
- 1 kašika putera ili maslaca (za prženje kadaifa)
- 200 g pistać krema
- 2 kašike tahinija (po želji)
Za testo:
- 114 g neslanog putera
- 1 kašičica instant espreso kafe ili kafe u prahu
- 1 šolja smeđeg šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 jaje (sobne temperature)
- 1/3 šolje kakao praha
- 1 šolja brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje komadića mlečne ili crne čokolade
Priprema:
Polomite kadaif na kraće trakice. Otopite puter i tiganju, pa dodajte kadaif i pržite uz stalno mešanje. Zatim skinite sa vatre, pa ostavite da se prohladi i prebacite u činiju. Zatim, dodajte pistać krem i tahini pa promešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ostavite 10 minuta u frižideru da se stegne. Napravite 10–12 kuglica od smese i stavite ih na papir za pečenje. Onda ih ostavite bar 15 minuta u zamrzivaču. Otopite puter u šerpici, pa ga prebacite u činiju i ostavite da se prohladi. Dodajte espreso, smeđi šećer, vanilu i jaje, pa umutite dok se sve lepo ne poveže. Umešajte prosejan kakao, brašno, prašak za pecivo i so. Špatulom sjedinite dok ne dobijete glatko testo. Obložite testom svaku kuglicu tako da punjenje ne viri. Po vrhu nanesite komadiće čokolade. Pecite kolačiće oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)