DUBAI ČOKOLADNI KOLAČIĆI Mirisni i slatki, svideće vam se još više nego čokolada

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz kafu ili čaj.

dubai čokoladni kolačići
Shutterstock

Potrebno je:

Za punjenje:

  • 90 g kadaif rezanaca
  • 1 kašika putera ili maslaca (za prženje kadaifa)
  • 200 g pistać krema
  • 2 kašike tahinija (po želji)

Za testo:

  • 114 g neslanog putera
  • 1 kašičica instant espreso kafe ili kafe u prahu
  • 1 šolja smeđeg šećera 
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 jaje (sobne temperature)
  • 1/3 šolje kakao praha
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje komadića mlečne ili crne čokolade

Priprema:

Polomite kadaif na kraće trakice. Otopite puter i tiganju, pa dodajte kadaif i pržite uz stalno mešanje. Zatim skinite sa vatre, pa ostavite da se prohladi i prebacite u činiju. Zatim, dodajte pistać krem i tahini pa promešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ostavite 10 minuta u frižideru da se stegne. Napravite 10–12 kuglica od smese i stavite ih na papir za pečenje. Onda ih ostavite bar 15 minuta u zamrzivaču. Otopite puter u šerpici, pa ga prebacite u činiju i ostavite da se prohladi. Dodajte espreso, smeđi šećer, vanilu i jaje, pa umutite dok se sve lepo ne poveže. Umešajte prosejan kakao, brašno, prašak za pecivo i so. Špatulom sjedinite dok ne dobijete glatko testo. Obložite testom svaku kuglicu tako da punjenje ne viri. Po vrhu nanesite komadiće čokolade. Pecite kolačiće oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

 

Komentari (0)

Loading