NANINA TORTA IZ STAROG ROKOVNIKA Sastojke već imate, a neodoljiva i izdašna
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 čaša oraha
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- 6 dl vode
Za ukrašavanje:
- 2 šlag pene
- 2 dl vode
- 4 kašike šećera
- aroma vanile
- 100 g oraha
Priprema:
Za koru umutite 4 jaja i čašu šećera. Zatim postepeno dodajte ostale sastojke: 1 čašu mleka, 1 čašu ulja, 1 čašu griza, 1 čašu oraha, 1 čašu brašna i 1 prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Dok se biskvit peče, pripremite sirup. 500 g šećera i 6 dl vode stavite da prokuva. Pečeni biskvit prelijte sirupom. Umutite 2 šlag pene, 2 dl vode i 4 kašike šećera. Dodajte aromu vanile, sjedinite i ostavite da se ohladi. Kad se šlag ohladi, premažite preko biskvita i pospite mlevenim orahom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Po ukusu joj nema ravne, a prepuna bogatih filova
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)