NEODOLJIVI BANANA KOLAČ Nema brašna ni šećera, a gotov za 15 minuta, za pravo uživanje
Fenomenalan i sladak, pravićete stalno.
Za podlogu:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 2 zrele banane
- 30 g nezaslađenog kakao praha
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 30 g kikirikija
- prstohvat soli
Za fil:
- 2–3 banane
- 80 ml mleka
- 1,5 kašičica čia semena
- prstohvat vanile u prahu
Za čokoladnu glazuru:
- 50 g nezaslađene čokolade
- 25–30 ml mleka
- ½ kašičice biljnog ulja
Priprema:
Banane izblendajte sa kakaom i cimetom dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte ovsene pahuljice, orašaste plodove i prstohvat soli pa zajedno blendujte dok se ne sjedini. Izlijte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Umutite banane sa mlekom, čia semenom i vanilom dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim prelijte preko podloge i poravnajte. Čokoladu otopite sa mlekom, pa dodajte malo biljnog ulja i mešajte. Zatim prelijte preko fila. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)