DOMAĆE KAJZERICE SA LEŠNIK KREMOM Mekane i vazdušaste, smazaće se brzinom svetlosti
Slatke i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 jajeta
- 4 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 300 ml mleka (mlakog)
- 1 kesica suvog kvasca
- 550 g brašna (tip 400 ili meko)
- 70 ml ulja
Za punjenje i premaz:
- nutela
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i soli. Onda dodajte mleko i kvasac, pa promešajte i ostavite da se aktivira. Polako dodajte brašno i ulje, za zamesite meko testo. Zatim ga pokrijte i ostavite da naraste oko 45 minuta. Podelite testo na 20 kuglica. Svaku rastanjite, pa stavite kašičicu krema i oblikujte kao lopticu. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Onda pokrijte i ostavite tako 15 minuta.Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)