KREMPITA Sočna i mekana kao duša, po receptu iz bakine sveske

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 1,5 l mleka
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Prvo razdvojte belanca od žumanca. Zatim, zasebno umutite žumanca sa 150 g šećera, pa dodajte brašno. Odvojte malo mleka pa razmutite puding u njemu, a preostalo mleko zakuvajte. Kada proključa, dodajte razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Umutite belanca sa 50 g šećera u čvrst sneg, pa ga umešajte u vruć fil. Oklagijom razvucite lisnato testo pa ga izbušite viljuškom i pecite 10 do 15 minuta, u obrnutom plehu, sve dok ne porumeni. Nakon što se prohladi, podelite ga na dva dela. Jedan deo testa stavite na dno tepsije, pa prelijte kremom. Na vrh nanesite drugi deo testa. Pospite krempitu šećerom u prahu, pa je secite na kocke i služite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading