PAŠA LOKUM Fantazija od kolača za koju ne trebate da palite šporet
Mekan i kremast, savršen za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog keksa
- 800 ml mleka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike kakao praha
- 1,5 kašika brašna
- 4 kašike čvrstina/gustina
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
- 150 g šlag krema + 100 ml vode
Priprema:
Pleh obložite pek-papirom i pospite mleveni keks. U 200 ml mleka razmutite kakao, gustin i brašno, pa dodajte u 600 ml mleka koje je proključalo sa šećerom. Kada se zgusne, dodajte mu čokoladu i margarin i sjedinite. Prelijte preko plazme i ostavite da se stegne. Umutite šlag krem sa vodom, premažite preko čokoladnog dela, isecite na 8 ili 10 delova i urolajte.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)