SLADOLED OD JAGODA Osvežavajuć i kremast, a spreman za 15 minuta, prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Kad ga jednom probate, zaboravićete na onaj kupovni.

sladoled od jagoda
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g svežih jagoda
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • 150 g kondenzovanog mleka (ili 100 ml zaslađenog mleka + 50 ml pavlake)
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2–3 kašike šećera (po ukusu)

Priprema:
 

Operite i očistite jagode, pa ih isecite na polovine. Onda ih stavite u blender sa šećerom i limunovim sokom, pa dobro izblendajte. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.Polako umešajte kondenzovano mleko i vanilu, pa dodajte i pire od jagoda. Sjedinite mešanjem u glatku smesu. Ostavite sladoled bar 5 sati u zamrzivaču. 


Komentari (0)

Loading