SLADOLED OD JAGODA Osvežavajuć i kremast, a spreman za 15 minuta, prste da poližete
Kad ga jednom probate, zaboravićete na onaj kupovni.

Potrebno je:
- 500 g svežih jagoda
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g kondenzovanog mleka (ili 100 ml zaslađenog mleka + 50 ml pavlake)
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 2 kašike limunovog soka
- 2–3 kašike šećera (po ukusu)
Priprema:
Operite i očistite jagode, pa ih isecite na polovine. Onda ih stavite u blender sa šećerom i limunovim sokom, pa dobro izblendajte. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.Polako umešajte kondenzovano mleko i vanilu, pa dodajte i pire od jagoda. Sjedinite mešanjem u glatku smesu. Ostavite sladoled bar 5 sati u zamrzivaču.
Možda vas zanima:

KAROT MAFINI Drugačiji i posebni, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Sočni i slatki, otopićete se od miline.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŽUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Osvežavajući desert gotov za pola sata, kao osmišljen za kraj radne nedelje
Sočan i sladak, a uspeva i početnicima.

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)