SLADOLED OD JAGODA Osvežavajuć i kremast, a spreman za 15 minuta, prste da poližete
Kad ga jednom probate, zaboravićete na onaj kupovni.
Potrebno je:
- 500 g svežih jagoda
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g kondenzovanog mleka (ili 100 ml zaslađenog mleka + 50 ml pavlake)
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 2 kašike limunovog soka
- 2–3 kašike šećera (po ukusu)
Priprema:
Operite i očistite jagode, pa ih isecite na polovine. Onda ih stavite u blender sa šećerom i limunovim sokom, pa dobro izblendajte. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.Polako umešajte kondenzovano mleko i vanilu, pa dodajte i pire od jagoda. Sjedinite mešanjem u glatku smesu. Ostavite sladoled bar 5 sati u zamrzivaču.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA Treba vam samo 3 sastojka, a po ukusu mu nema ravnog
I dupla mera će biti malo.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)