PITA SA BOROVNICAMA I KISELIM MLEKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli
Sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g krem sira
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 50 g šećera
Fil:
- 500 g borovnica
- 3 čaše od 180 g kiselog mleka
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 1 kašika gustina
Priprema:
Umutite sve sastojke za testo mikserom i potom ih umesite rukom. Stavite testo na okrugli pleh prečnika 24 cm koji ste obložili pek-papirom, pa ga razvucite rukama. Borovnice rasporedite po testu, a sve ostale sastojke za fil pomešajte, pa njime prelijte borovnice. Kolač pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
KOPAONIČKA PITA SA BOROVNICAMA Pola pleha nestane dok trepnete
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.
PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)