SKONSI Engleske pogačice sa čokoladom, savršen spoj tradicije i neodoljivog ukusa
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

Potrebno je:
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 30 g kakao praha
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike hladnog putera
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo pomešajte. Dodajte puter iseckan na kockice pa zamesite testo, treba da bude kao gusta palenta. Zasebno, u posudi umutite jaja sa mlekom i vanilinim ekstraktom. Sjedinite obe smese, pa ručno zamesite testo. Podelite ga na dva dela, pa od svakoga formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika. Ostavite u frižideru pola sata. Pecite pogačice oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)