SKONSI Engleske pogačice sa čokoladom, savršen spoj tradicije i neodoljivog ukusa
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 30 g kakao praha
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike hladnog putera
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo pomešajte. Dodajte puter iseckan na kockice pa zamesite testo, treba da bude kao gusta palenta. Zasebno, u posudi umutite jaja sa mlekom i vanilinim ekstraktom. Sjedinite obe smese, pa ručno zamesite testo. Podelite ga na dva dela, pa od svakoga formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika. Ostavite u frižideru pola sata. Pecite pogačice oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)