ŽUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Osvežavajući desert gotov za pola sata, kao osmišljen za kraj radne nedelje

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, a uspeva i početnicima.

žuti kolač sa breskvama
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 jaja 
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja jogurta
  • pola šolje ulja 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 vanilin šećer 
  • 500 g očišćenih bresaka
  • prah šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom.Onda dodajte žumanca i umutite.U činiji pomešajte brašno,griz,vanilin šećer i prašak za pecivo.Postepeno dodajte izmesano brasno i jogurt u umućena jaja.Na kraju dodajte ulje.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom,pa preko poređajte očišćene i na parcad isečene breskve.Kolač pecite pola sata,  u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečen kolac ohladite,pa pospite šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading