ŽUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Osvežavajući desert gotov za pola sata, kao osmišljen za kraj radne nedelje
Sočan i sladak, a uspeva i početnicima.

Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja jogurta
- pola šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 500 g očišćenih bresaka
- prah šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom.Onda dodajte žumanca i umutite.U činiji pomešajte brašno,griz,vanilin šećer i prašak za pecivo.Postepeno dodajte izmesano brasno i jogurt u umućena jaja.Na kraju dodajte ulje.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom,pa preko poređajte očišćene i na parcad isečene breskve.Kolač pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečen kolac ohladite,pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
Komentari (0)