ŽUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Osvežavajući desert gotov za pola sata, kao osmišljen za kraj radne nedelje
Sočan i sladak, a uspeva i početnicima.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja jogurta
- pola šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 500 g očišćenih bresaka
- prah šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom.Onda dodajte žumanca i umutite.U činiji pomešajte brašno,griz,vanilin šećer i prašak za pecivo.Postepeno dodajte izmesano brasno i jogurt u umućena jaja.Na kraju dodajte ulje.Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom,pa preko poređajte očišćene i na parcad isečene breskve.Kolač pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečen kolac ohladite,pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)