NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu (obično 10-12 kora)
- 500 g šljiva (možete koristiti sveže ili smrznute, očišćene i iseckane)
- 100 g šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta (po želji)
- 1-2 kašike brašna (ako šljive puste puno soka, da upije tečnost)
- 50 g putera ili margarina (otopljenog)
- 1 jaje (za premazivanje)
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte seckane šljive sa šećerom, cimetom i brašnom. Promešajte dobro pa ostavite sa strane. Koru stavite u pleh i prremažite puterom. Isto tako uradite sa još četiri kore. Rasporedite deo fila od šljiva pa ređajte kore i premazujte ih puterom.Onda opet nanesite fil od šljiva, sve dok vam ne ostanu još četiri kore. Premažite pitu umućenim jajetom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Pustite da se prohladi pa je pospite šećerom u prahu i secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PUDING OD STAROG HLEBA Drugačiji desert ukusa koji govori više od 1000 jezika
Jednostavan desert skupog ukusa.
PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA SAVRŠENA VIKEND POSLASTICA Posle ručka uz šoljicu kafe, magija u svakom zalogaju
Mekane i mirisne, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)